חברות קידום אתרים – מי מקדים את מי ?

בדיקת מהירות אתריםלפני כשנתיים הכריזה גוגל באופן רשמי כי הוסיפה את מהירות טעינת האתרים לרשימת הקריטריונים המשפיעים על דירוגם במנועי החיפוש. שנתיים אחרי, החלטנו לתת למנהלי האתרים ואנשי השיווק כלי על מנת להבין כיצד מבצעת גוגל את המדידות שלה ב-Web Master Tools ובאמצעות Google analytics.  השבוע החלטנו לבדוק כיצד מתמודדות חברות קידום האתרים, אשר אמורות לדקלם בין היתר את הדרישה למהירות אתרים ללקוחותיהם, עם פקטור זה באתרים השיווקים שלהן. לשם הגילוי הנאות נציין כי קיבלנו החלטה זו לאחר שסיימנו פרויקט מוצלח עבור חברת SEOne, המתמחה בתחום קידום אתרים, אשר נקטה יוזמה ופנתה אלינו הן לבדיקת האתר שלה והן ליישום ההמלצות הטכניות שניתנו להם.

את ההשוואה למתחרים ביצענו רק בסיום המשימה שקיבלנו על עצמנו.

נקודת הפתיחה לפרויקט

את הפרויקט התחלנו לאחר ביצוע בדיקות חוזרות ונשנות לאתר, הן באמצעות Internet Explorer והן  באמצעות Chrome במהירויות גלישה שונות.  בסיום הבדיקות מצאנו אתר, אשר למרות ציון PageSpeed גבוה של 94 (מתוך 100), זמני הטעינה הממוצעים שלו עומדים על למעלה מ-7 שניות . בנוסף, משתמש הגולש לאתר נאלץ לחכות למעלה מ-2 שניות עד שתכני הדף מתחילים להיות מוצגים לו.

מאידך, נקודות האור באתר היו שהוא אינו עמוס בתכנים ומשקל כל דף  עומד על כ-670 ק"ב. עמוסים באופטימיות לאור ממצאים אלה ניגשנו לעבודה.

שלב א' – איחוד קריאות ושיפור זמן תגובת שרת

לאור העובדה שריבוי בקשות לשרת הינו הגורם המשמעותי ביותר בזמני טעינת דפים, התחלנו לבדוק אלו בקשות ניתן לאחד. בדקנו את הקריאות הבודדות לקבצי JS, את מיקומן בעץ הקריאות  והאם ניתן לאחדם באופן שלא יפגע בפונקציונליות של האתר. באופן דומה בדקנו גם את הגדרות ה-CSS השונות. במקביל לפעולות איחוד אלה, התחברנו ישירות לשרת המארח את האתר ושינינו בו הגדרות, אשר יאפשרו לאתר האינטרנט לתת מענה מהיר יותר לבקשות הגולשים ולנהל את הדיאלוג מולם בצורה יעילה.

הרווח שלנו: שנייה בזמן התצוגה, 700 מילישניות בזמן הלוקח לשרת לענות לבקשה ושניה בזמן הלוקח לדפדפן להתחיל לצייר את הדף.

שלב ב' – שיפור הפניות לתמונות מרכזיות

58% מהקריאות שביצע הדפדפן על מנת להציג את הדפים התייחסו לתמונות שונות. במסגרת שלב זה, החלטנו להתייחס לבקשות אלה על מנת לשפר את האופן בו תמונות אלה מובאות. השיפור בוצע הן באמצעות שינוי מיקומי התמונות והן באמצעות שיפור הקריאות להן. במרבית הדפדפנים, הבאת התמונות מתבצעת במקביל (תחת מגבלת מספר הערוצים שמאפשר כל דפדפן) ולכן לא ציפינו לשיפור משמעותי בשלב זה . לשמחתנו, הפעולות שנקטנו בהן הוכיחו את עצמן בזמני הצגת הדף.

הרווח שלנו: 500 מילישניות בהצגת הדף כולו ו-20 מילישניות בתחילת זמן הצגת הדף לגולש.

שלב ג' – שיפור קריאות לרכיבי צד שלישי (למעט רשתות חברתיות)

 כיון שמרבית לקוחות החברה הינם בישראל, חשוב היה לנו לוודא שהבאת רכיבים נדרשים מאתרים בינלאומיים נעשית באופן יעיל שאינו פוגע בהצגת הדפים. מסיבה זו התייחסנו הן לטעינת רכיבי קוד חיוניים כגון ספריות JQuery (למי שאינו מכיר אלו הספריות שאחראיות על כל האפקטים באתרים כגון תצוגת שקופיות ועוד) וכמובן רכיבי Google analytics. לשם כך שינינו את מיקומי הקריאות לספריות אלה ווידאנו שמובאים הקבצים באופן היעיל ביותר.

הרווח שלנו: 2.6 שניות בזמן הצגת הדף כולו לגולש ו-60 מילישניות נוספות בזמן תחילת התצוגה.

סיכום ביניים

ביצוע כל השלבים שתוארו לעיל, תוך כדי ביצוע בדיקות שוטפות באמצעות WebPageTest אפשרו לאתר של SEOne לקצר 4 שניות בזמני תצוגת הדף השלם לגולש ויתרה מזאת, לתת לו תחושת מיידיות מעצם התחלת הצגת הדף תוך כשנייה. הקפדה על האופן שבו נשמרים הקבצים אצל הגולש, מאפשרים  גם לדפים הבאים להיטען בזמן קצר מאד ולתת לגולש תחושת מיידיות והנאת גלישה.

ומה עם חברות SEO אחרות ?

כמובטח, בסיום הפרויקט בדקנו כיצד מתנהג האתר החדש ביחס למתחריו בשוק הישראלי. לשם כך, ביצענו חיפוש בגוגל לחברות קידום אתרים ובחרנו מתוכן 3 אשר חלקן הופיעו במודעות ממומנות. החברות אותן בחרנו  להשוואה היו: SEOIsrael, SEOWeb ו-AskPavel.

סקרנים לדעת מי המהיר בסיום התהליך ? צפו בסרטון הבא על מנת לראות את ההשוואה ושימו לב לא רק לזמן הסופי אלא גם לזמן בו מתחיל האתר להראות עצמו בדפדפן.

אם אינכם יכולים לצפות בסרטון בדף זה, הורידו את הסרטון אליכם.

מעוניינים גם אתם להיות המהירים ביותר בין מתחריכם ? צרו עימנו קשר עוד היום

הערות סגורות.