האם המהירות של האתר שלכם באמת יכולה להשפיע על המכירות שלכם ?
האם המהירות של האתר שלכם באמת יכולה להשפיע על המכירות שלכם ? גם אם האתר נטען באופן שנראה לכם הגיוני או ממוצע לשוק בו אתם פועלים, האם הוא יכול לפעול יותר מהר ? ואיך גוגל מתייחסת למהירות טעינת האתר שלכם ?
על פי מחקרים שביצעו לאחרונה חברת גומז (Gomes.com) וחברת Akamai, כמעט מחצית ממשתמשי האינטרנט מצפים שדף אינטרנט ייטען תוך 2 שניות או פחות (!!). הם גם הצהירו שהם נוטים לעזוב את האתרים שנטענים תוך למעלה מ-3 שניות.
79% מהקונים בחנויות מקוונות שחוו איטיות (על פי הגדרתם) באתרים אלה, הצהירו שלא יחזרו לחנויות אלה. 44% מהם אף יספרו לחבריהם על החוויה העגומה.
עוד נתונים ?
מייקרוסופט וגוגל עשו ניסויים לבדוק כיצד זמני טעינת הדפים אצל הגולשים משפיעים על התנהגותם. כחלק מהניסוי דפים מסויימים הואטו ונבדקה התנהגות המשתמשים. נמצא כי המשתמשים נשארו פחות זמן באתר, עקבו אחר פחות קישורים וגרמו לאובדן הכנסה מפרסומות.
מחקר אחר מצא כי משתמשים שחוו טעינת דף של קרוב ל-8 שניות בילו רק אחוז אחד (!!!) מזמן שהותם באתר בצפייה בפרסומות המתארחות באתר, בעוד אלה שחוו טעינת דפים מיידית בילו עד 20% מזמנם בצפייה ומעקב אחר פרסומות מוצגות.
כיון שהגולשים אינם מודדים במדויק את זמני טעינת הדפים בעת ביקורם באתר, נמצא כי האדם הממוצע חושב שזמן הטעינה היה ארוך ב-15% מהזמן בפועל, ויתרה מכך, כאשר יספר לחבריו על חווית הגלישה יוסיף בדר"כ 35% לזמן האמיתי.
קבוצת Aberdeen השוותה בין התנהגות הגולשים במספר אתרים שונים ומצאה את העובדות הבאות:
- אתר שנטען תוך פרק זמן של 3 שניות חווה 22% פחות צפיות בדפים, 50% יותר עוזבים את האתר מבלי להמשיך ולגלוש בו ו-22% פחות באמת מתרגמים את הצפיה בדפים למעשים המובילים לתהליכים עסקיים עם בעלי האתר.
- אתר שנטען תוך פרק זמן של 5 שניות חווה 35% פחות צפיות בדפים, 105% יותר עוזבים את האתר מבלי להמשיך ולגלוש בו ו-38% פחות באמת מתרגמים את הצפיה בדפים למעשים המובילים לתהליכים עסקיים עם בעלי האתר.
- אתר שנטען תוך פרק זמן של 10 שניות חווה 46% פחות צפיות בדפים, 135% יותר עוזבים את האתר מבלי להמשיך ולגלוש בו ו-42% פחות באמת מתרגמים את הצפיה בדפים למעשים המובילים לתהליכים עסקיים עם בעלי האתר.
מהירות אתרים, גוגל ו-SEO
באפריל 2010 הכריזה גוגל כי מהירות טעינת דפי אינטרנט תהפוך למדד בעת מתן הציון לאתר במנועי החיפוש ופרסום המודעות. מאמר שפורסם לאחרונה ב-אתר SEOMOZ מראה כי לפחות בשלב זה רק כ-1% מכל החיפושים אכן מושפע ממהירות טעינת הדפים. למרות זאת, אל תטעו לחשוב שאין למהירות האתר שלכם השפעה על התנהגות הגולשים שמגיעים אליכם.
כיצד לבדוק את מהירות האתר ?
על מנת לבדוק כיצד חווה משתמש ממוצע את האתר שלכם, לא מספיק שתבדקו את זמני טעינת האתר מתוך השרת עצמו, אלא ממקומות שונים ברחבי הארץ והעולם, בהתאם למיקום לקוחותיכם הפוטנציאלים. בשביל לבצע בדיקה מסוג זה, האתר הנפוץ ביותר הינו WebPageTest. אתר זה מאפשר לכם לבקש מאחת המכונות הפזורות ברחבי העולם (כן, יש גם אחת בחיפה שאותה אנחנו מארחים) לגלוש לאחד הדפים באתר שלכם בין 1-10 פעמים באמצעות אחד הדפדפנים המותקנים על אותה מכונה (לרוב IE ו-Chrome) ובסיום להציג לכם את זמני הטעינה הממוצעים לאותו דף. WebPageTest לא מסתפק בהצגת הזמנים אלא מצייד אותנו במידע נוסף והכרחי בשביל לשפר את ביצועי האתר. בין המדדים שלו, ציון YSLOW, תצוגת מספר הקריאות שבוצעו מהדפדפן אל האתר, שימוש ב-Cache של הדפדפן, נפח הדף ומרכיביו ועוד.
אתר שימושי אחר הינו האתר של גוגל, WebSpeed, המאפשר לכם לנתח דף באתר ולקבל רשימת המלצות על מנת להפוך אותו ליעיל יותר.
ישנם כלים נוספים עבור מפתחים כגון Fiddler, HttpWatch, הרחבות הדפדפנים של גוגל ומייקרוסופט ואחרים, המסייעים למפתח להבין את אופן טעינת הדף ולאתר את צווארי הבקבוק. אנו נשתדל לספק לכם גם באתר וגם בפורום שייפתח בקרוב טיפים כיצד לעשות שימוש יעיל במידע זה בשביל לשפר את מהירות אתר האינטרנט ואת חווית הגלישה של המבקרים באתר.
כתיבת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.