קידום אתרים: מעתה תתחשב גוגל במהירות טעינת הדפים באתרי אינטרנט לטובת קביעת דירוגם
מקובל היה לחשוב עד עתה שדירוג האתרים הנקבע על ידי מנוע החיפוש של גוגל מורכב רובו מתוכן הדפים עצמם ואינו מתחשב כלל בחווית הגלישה הפרטית של הגולשים. דבר זה אכן היה נכון עד תחילת החודש. בבלוג רשמי שפורסם על ידי מהנדסי החברה בתחילת אפריל הכריזו על שילובה של מהירות הגלישה כפרמטר אשר ישפיע על דירוג האתרים במנוע החיפוש. על פי האמור באותו בלוג (http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2010/04/using-site-speed-in-web-search-ranking.html) למהירות הגלישה חשיבות לא רק לבעלי האתרים אלא גם לגולשים עצמם. טעינת אתרים מהירה הופכת את המשתמשים לשבעי רצון יותר ואף מוזילה את עלויות התפעול של האתר עצמו. לאור העובדה שהגולשים מייחסים חשיבות הולכת וגוברת למהירות הגלישה באתרים, החליטה גוגל לשלב גורם זה באלגוריתם מדרוג האתרים, תוך שימוש במספר כלים וטכנולוגיות על מנת לקבוע את מהירותו של האתר. לעת עתה, על פי האמור בבלוג, רק כ-1% מן החיפושים בגוגל מושפעים משינוי זה אולם הדבר ילך ויגדל עם הזמן. למרות שינוי זה באלגוריתם, מוסיפים ואמורים בגוגל, משקלו עדיין יהיה נמוך בהרבה מרלוונטיות הדפים לחיפושים השונים.
על פי מחקרים שביצעו חברות האינטרנט הגדולות בעולם, מרבית זמן חווית הגלישה באתר נצרך בדפדפן המשתמש ואינו מושפע כלל מביצועי שרתי האינטרנט עצמם. יכולות תרגום דפי האינטרנט משפת ה-HTML בשילוב עם הרכיבים הנוספים הכלולים בדף שונות מדפדפן לדפדפן ועל כן קשה לארגונים להיערך באופן אופטימלי, ללא שימוש בטכנולוגיות נוספות, על מנת לייעל את מהירות הגלישה לרמה המיטבית ביותר עבור כל סוגי הדפדפנים.
אפיסנס סופטוור, המיישמת בקרב ארגונים בישראל הן כלי מדידת חווית משתמש באתרים ומערכות מבוססות ASP.NET של חברת AVICODE והן טכנולוגיית האצת אתרים דינמית של חברת Aptimize, ביצעה ניסוי ראשוני באחד מאתרי האינטרנט הגדולים במדינה למדידת השפעת מהירות הגלישה על הדירוג בגוגל.
"קיימות מתודולוגיות מסודרות להאצת אתרים, אשר בבחינת כל סעיף וסעיף שבהן, הם קלות לביצוע.", אומר גיל גבעתי, מנכ"ל אפיסנס סופטוור. " האתגר האמיתי הוא בשילוב כל הסעיפים ביחד והטמעתם על כלל האתר, תוך התחשבות במרכיבים השונים, באיזון שבין מבקר הבא בפעם הראשונה לאתר ומבקר חוזר, בסוגי הדפדפנים השונים ועוד."
על פי תוצאות ראשוניות של הניסוי שביצעה החברה, שיפור מהירות הגלישה בכ-30% הביאה לגידול של פי 40 בציון שנתנה גוגל לאתר לעומת הציון שנתנה לו שלא במסגרת הניסוי.